Onderlinge competitie najaar 2018

Nog 2 of 3 wedstrijden en dan is de najaarscompetitie weer voorbij.
Daarna volgt zo als altijd de onderlinge competitie, en deze wordt weer georganiseerd door Maurice de Jager, het betreft deze keer enkele wedstrijden zodat we kunnen zien wie de sterkste van onze club is en wie de Theo Schilthuizen bokaal wint.
Het betreft 3 avonden en wordt gespeeld op 4 dec, 11 dec en 18 december.
Wil je meedoen geef je dan op bij Maurice, en ook welke avond je wel of niet mee kan doen.
Graag opgeven zo snel mogelijk en voor 30 november.

Uitnodiging algemene ledenvergadering 2017 [16 mei]

Uitnodiging voor de algemene ledenvergadering 2017

Wanneer: Dinsdag 16 mei
Waar: in de vergaderzaal van Sport+
Aanvang: om 20:00 uur

De overige documenten zijn per mail aan de leden verstrekt. Mochten deze niet zijn aangekomen, laat dit ons dan even weten.

Als je verhinderd bent, zouden we het op prijs stellen als je dit vooraf laat weten

Uitnodiging Algemene ledenvergadering 2017

Nieuwe regels NTTB invallen in duo of in regulier

Met ingang van het najaar 2017 voert de NTTB een wijziging door m.b.t. invallen vanuit de duo competitie in de reguliere competitie en andersom.
Tot op heden moest een speler die vanuit de duo invalt in de reguliere competitie ook op de teamlijst van de regulier competitie staan evenals andersom.

Die regel vervalt per direct.
Een speler mag dus rechtstreeks vanuit de duo competitie invallen in de reguliere competitie (en andersom) zonder dat hij op de teamlijst van de reguliere competitie is opgenomen.
Reden is dat de NTTB hiermee het grote aantal teams dat uit 6, 7, 8, 9 of zelfs 10 mensen bestaat willen terugdringen.

Uiteraard zijn er wel een aantal regels aan verbonden:
Invallen vanuit duo in regulier:
d. Een speler die vanuit de duocompetitie invalt in de reguliere competitie mag alleen invallen in dezelfde of een hogere klasse (klasse met een lager volgnummer) als waarin hij in de duocompetitie speelt. Dus een speler mag nooit in een lagere klasse in de reguliere competitie invallen dan waar hij of zij in de duocompetitie staat opgesteld.
e. De speler, die invalt vanuit de duocompetitie, hoeft niet meer te zijn opgesteld in een team in de reguliere competitie. Restrictie hierbij is dat de invaller voldoet aan artikel 18 lid d van het Competitieboek. De Commissie Competitie en Wedstrijdzaken zal hierop controleren. Indien blijkt dat een speler onrechtmatig is ingevallen zullen de eventueel gescoorde winstpunten van de invaller worden teruggedraaid en zal een boete worden opgelegd.
f. Invalbeurten gemaakt door spelers vanuit de duo competitie in de reguliere competitie tellen ook als invalbeurt voor de reguliere competitie. Er geldt echter een maximum van 4 invalbeurten. Een speler mag dus maximaal 4 invalbeurten in totaal per seizoen maken ongeacht of dit in de duo of in de reguliere competitie is.

Invallen vanuit regulier in duo:
d. Een speler die vanuit de reguliere competitie invalt in de duo competitie mag alleen invallen in dezelfde of een hogere klasse (klasse met een lager volgnummer) als waarin hij in de reguliere competitie speelt. Dus een speler mag nooit in een lagere klasse in de duo competitie invallen dan waar hij of zij in de reguliere competitie staat opgesteld.
e. De speler, die invalt vanuit de reguliere competitie, hoeft niet meer te zijn opgesteld in een team in de duo competitie. Restrictie hierbij is dat de invaller voldoet aan artikel 18 lid d van het Competitieboek. De Commissie Competitie en Wedstrijdzaken zal hierop controleren. Indien blijkt dat een speler onrechtmatig is ingevallen zullen de eventueel gescoorde winstpunten van de invaller worden teruggedraaid en zal een boete worden opgelegd.
f. Invalbeurten gemaakt door spelers vanuit de reguliere competitie in de duocompetitie tellen ook als invalbeurt voor de duo competitie. Er geldt echter een maximum van 4 invalbeurten. Een speler mag dus maximaal 4 invalbeurten in totaal per seizoen maken ongeacht of dit in de duo of in de reguliere competitie is.

Merwestad’s nieuwjaarsreceptie 10 januari 2017

Op dinsdag 10 januari om 20:00 luiden we het nieuwe jaar in het café van Mountain Network. Daarnaast huldigen we de kampioenen van de najaarscompetitie 2016 en de onderlinge competitie.

Ook dit jaar hebben we weer een loterij. Er kunnen loten gekocht worden bij Dickie voor maar 50 euro cent per stuk, ook op de nieuwjaarsreceptie op 10 januari 2017 kunnen nog loten gekocht worden. De opbrengst van de loterij zijn voor onze clubkas.

Ik hoop jullie allemaal te zien. Namens het bestuur van TTV Merwestad hele fijne feestdagen en een voorspoedig 2017 toe.

Onderlinge competitie voorjaar 2016

Aankomende week is alweer de laatste week van de competitie. Voor sommige kunnen er nog wedstrijden verplaatst zijn, maar officieel is volgende week de laatste wedstrijd. Daarna hebben we allemaal een week rust om even bij te komen van de zware competitie wedstrijden die we hebben gehad.
Ik wil daarna weer de onderlinge competitie gaan organiseren. Deze bestaat uit 3 dinsdag avonden achter elkaar waarop we gezellig met elkaar wedstrijden gaan spelen en er een uiteindelijke eindstand uit komt welke met de volgende leden vergadering zal worden onthuld. Hiermee kan je een leuke beker winnen en het is vooral gewoon heel gezellig.
De datums voor de onderlinge competitie zijn:
– Dinsdag 3 mei
– Dinsdag 10 mei
– Dinsdag 17 mei
Deze dinsdagen zullen beginnen rond de klok van 19:45 en tot een uurtje of 22:00 met uitloop tot 23:00 (max). Als jullie allemaal even kunnen reageren (of tijdens de training laten weten) voor wanneer je kan mee doen en wanneer niet. Ik zal er alvast bij vermelden dat om kans te maken op een beker je alledrie de avonden mee moet spelen. Anders is het natuurlijk niet eerlijk tegen over de andere.
Kan je maar 2 of 1 avond(en) meedoen; geef het dan gewoon door. Ik rooster je gewoon voor die dagen in en dan kan je alsnog gezellig mee spelen.
War voor competitie het zal worden ben ik nog niet helemaal uit. Wat ik al wel kan zeggen is dat het een single competitie gaat worden en geen dubbel.
Merwestad7-vs-Sorry9

10 – 0 uitslag voor Merwestad

Merwestad 5 – FvT 6

5 – 0

Merwestad 7 – Sorry 9

5 – 0

Afgelopen donderdag (10 Maart 2016)  zijn er heel wat punten verdiend door twee duo teams van Tafeltennisvereniging Merwestad. Zowel team 5 als team 7 hebben de wedstrijd gewonnen met 5 – 0. Een hele prestatie als je het mij vraagt! Ook zijn er 2 deelnemers geweest die beide hun 100% nog moesten verdedigen en deze hebben ze met succes behouden. Menno Tempelaar en Gerrit Zwang hebben hun 100% gehouden. Ook Theun Evers en Stefan de Jong hebben zich niet van hun slechte kant laten zien. Stefan de Jong heeft zijn (12%) nu weer flink omhoog gegooid met een 2-0 winst. Hetzelfde geld voor Theun Evers die 75% stond en nu omhoog is gegaan naar 80%.

Merwestad 7 heeft met deze overwinning weer de 1e plaats gepakt, maar het team van Lekpongers blijft ze op de hielen zitten met op dit moment een 3 punten verschil. Merwestad 5 stond momenteel laatste maar heeft zich nu weer omhoog gewerkt naar de derde plaats! Er moet alleen nog een wedstrijd uitslag ingevuld worden dus dit blijft nog spannend.

 

Deze wedstrijd verslagen zullen dit weekend hun eigen plek gaan krijgen op de website en zullen wekelijks worden toegevoegd. Als je nou zelf een stuk over je wedstrijd kwijt wilt dan kan je dit altijd even appen en/of mailen naar Menno Tempelaar (mennotempelaar@live.nl).

Theo Schilthuizen Bokaal 2015

Het Theo Schilthuizen Bokaal zit er weer op. Er is hard gestreden en de drie gezellige avonden zijn weer achter de rug. De officiële prijsuitreiking is afgelopen Dinsdag op de nieuwjaarsreceptie gehouden. Hierbij nog het eindresultaat van de competitie:

Invallers en 2 avonden deelnemers:

Jaap van Herwijnen
12 punten en 2 avonden gespeeld.

Irma van Herwijnen
7 punten en 2 avonden gespeeld.

Bert Verschoor  ingevallen voor Karel de Wal
14 punten en 1 avond gespeeld.

Jan-Willem – ingevallen voor Stefan Bakker
8 punten en 1 avond gespeeld.

Hans van de Laars – ingevallen voor Karel de Wal
8 punten en 1 avond gespeeld.

Henk – ingevallen voor Irma van Herwijnen
0 punten en 1 avond gespeeld.

 

De eindstand:

 1. 28 punten Thijs de Wildt
 2. 25 punten Maurice de Jager
 3. 24 punten Lenny Klarenaar
 4. 22 punten Ulrich Wijbers
 5. 20 punten Gerrit Zwang
 6. 20 punten Salar Faraj
 7. 18 punten Theun Evers
 8. 16 punten Menno Tempelaar
 9. 14 punten Desmond Monissen
 10. 13 punten Stefan de Jong
 11. 13 punten Linda van Herwijnen
 12. 11 punten Ruud Bakker
 13. 10 punten Rob Tempelaar
 14. 4 punten Ger Blaak
 15. 0 punten Tim Steenhoven

Onderlinge clubcompetitie najaar 2015 (Theo Schilthuizenbokaal)

Hallo allemaal,

Aankomende dinsdag gaat de onderlinge competitie beginnen! Het zal weer een gezellige avond worden met verrassende uitslagen. Op dit moment hebben we 19 deelnemers. Ik hoop dat ik er in de tussentijd nog één kan vinden voor een rond getal, maar dat moeten we maar zien.

Voor de niet deelnemende mensen

Op dit moment zijn er 4 tafels nodig. Dus voor de mensen die nog wel een balletje willen slaan is er eventueel nog plek voor een tafel. Je moet er dus van uitgaan dat er aankomende dinsdag 4 thuis spelende teams zijn.

De avond zal als volgt verlopen: 

Als iedereen probeert om rond 19:30 aanwezig te zijn dan kunnen we de 4 tafels opzetten met de ballenvangers er tussen. Zelfde opstelling als in de competitie met 4 thuis spelende teams. Wanneer dit opgezet is en effe inslaan beginnen we met de rondes. De deelnemers worden over de 4 tafels verdeeld en zullen in dit groepje rouleren. Je speelt tegen iedereen aan die tafel. Zodra de ronde is afgelopen nemen we een pauze en daarna start ronde twee welke op precies dezelfde manier gespeeld zal worden.

Deze keer is de onderlinge competitie weer gewoon volgens de competitieregels. Wie als eerste de 11 punten heeft bereikt met 2 punten verschil wint de set. Het hangt nog van het aantal deelnemers af hoeveel sets er worden gespeeld in één match. De competitie zal gewoon 1 tegen 1 verlopen en iedereen zal tegen iedereen spelen (behalve jezelf natuurlijk).

De datums zijn:

 • Dinsdag 8 December
 • Dinsdag 15 December
 • Dinsdag 22 December
 • Aangemeld hebben zich :
  1. Rob Tempelaar
  2. Ruud Bakker
  3. Menno Tempelaar
  4. Stefan de Jong
  5. Thijs de Wildt
  6. Gerrit Zwang
  7. Karel de Wal
  8. Ulrich Wijbers
  9. Salar Faraj
  10. Jaap van Herwijnen (2e niet)
  11. Tim van Steenhoven
  12. Maurice de Jager
  13. Lenny Klarenaar
  14. Theun Evers
  15. Desmond Monissen
  16. Stefan Bakker (misschien 3e niet)
  17. Irma van Herwijnen
  18. Linda van Herwijnen
  19. Ger Blaak

  Afmeldingen:

  • Gerard Revenich
  • Theo Schilthuizen
  • Hans van de Laars ( kan 1e en 2e avond evt. invallen)
  • Bert Verschoor (kan de 1e evt. invallen)
  • Jos van Damme
  • Leo Croes
  • Michel Hulshof
  • Wim Hovestadt
  • Kees van Alphen
  • Henk van Zuuren
  • Daniel van Gaalen

Een erg rustige en gezellige avond!

Ik heb er in ieder geval al zin in en ik hoop, jullie ook!

Tot aankomende dinsdag!

PS: Als er nog iets veranderd moet worden of je kunt toch wel mee doen of toch niet, laat het me dan a.u.b. zo snel mogelijk weten. Je kan je nog aanmelden.

Mail me :  men.tempelaar@gmail.com

Een vriendelijke groet,

Menno Tempelaar

DEFINITIEVE INVOERING NIET-CELLULOID BAL PER 1 JANUARI 2016

Het Hoofdbestuur heeft tijdens haar vergadering op 11 november besloten om het verplichte gebruik van de niet-celluloid bal niet langer uit te stellen. Dat betekent dat per 1 januari 2016 alle competities en toernooien in Nederland met de niet-celluloid bal moeten worden gespeeld. Hiermee is Nederland een van de laatste ITTF aangesloten bonden die de bal voor alle competities invoert na de internationale introductie in juli 2014.

De ITTF voerde op 1 juli 2014 de niet-celluloid bal in voor alle internationale toernooien zoals WK’s, EK’s, Olympische Spelen en World Tours. De verandering van grondstof voor de tafeltennisbal is een gevolg van het besluit van het IOC om de Olympische Spelen milieuvriendelijker te maken. Het celluloid waarvan de ‘oude bal’ is gemaakt is een milieuvervuilende stof die tevens zeer brandbaar is. De ITTF introduceerde de niet-celluloid bal en diverse fabrikanten besloten hierop de grondstof plastic te gebruiken. In principe kan een tafeltennisbal van allerlei stoffen gemaakt worden, zolang deze maar aan de eisen van de ITTF voldoen.

De eerdere besluiten van het Hoofdbestuur om het gebruik van de niet-celluloid bal uit te stellen zijn op basis van twee factoren genomen: de beschikbaarheid en de kwaliteit van de nieuwe bal. Sinds enkele maanden zijn de 3-sterren, 1-ster en trainingsballen van diverse merken meer dan voldoende beschikbaar. Ook de kwaliteit van de nieuwe producties ballen is sterk verbeterd ten opzichte van de eerste niet-celluloid ballen en naar verwachting wordt de kwaliteit in de komende maanden nog beter gezien de steeds hogere eisen die de ITTF aan de niet-celluloid ballen stelt.

Daarnaast gaat het Hoofdbestuur zich ervoor inzetten om zo spoedig mogelijk 1-ster ballen goed te laten keuren voor de afdelingscompetitie.  Voor de 3-sterren ballen die tijdens nationale toernooien en in de landelijke competitie worden gebruikt geldt de lijst met goedgekeurde ballen van de ITTF.

Meer informatie over de niet-celluloid bal is terug te vinden op de website van de ITTF.

Ingezonden door den wedstrijdsecretaris.

PS: We zullen er voor zorgdragen dat de nieuwe plastic ballen snel door ons op de trainingen kunnen worden gebruikt. Zo ook op de Onderlinge competitie!